Novo iskustvo kupovine - Hiper Kort market od sada u Novom Gradu

  • Jedan od vodećih domaćih trgovačkih lanaca Fructa Trade - Kort marketi, otvorili svoj 35. po redu Kort market, a prvi u Novom Gradu – Hiper Kort Novi Grad, na adresi Petra Kočića bb, u sklopu tržnog centra koji nudi veći broj sadržaja.

    Novi Grad je dobio tržni centar koji se proteže na površini od 3.500 m2 i u kojeg je uloženo 2 miliona KM sredstava za adaptaciju, izgradnju i opremanje. Centar je izgrađen prema najmodernijim standardima u trgovini, nudi veći broj sadržaja kao što su: moderno opremljen hipermarket površine od preko 1.000 m2 prodajnog prostora, sve popularniji novi brend u ugostiteljstvu Kort kafe restoran, besplatna igraonica za djecu, ponuda kozmetike i bijele tehnike, a u narednom periodu predviđeno je i otvaranje hotelijerske ponude. Centar takođe posjeduje i adekvatan vanjski parking prostor te je na taj način obezbijeđeno sve što je i potrebno jednom savremenom kupcu.

    Na sam dan otvaranja 1. marta priređen je veliki broj posebnih pogodnosti i nagrađivanja kupaca, kao što su gratisi, degustacije i promocije, a i najmlađi nisu zanemareni i imali su prilike da se lijepo zabave sa sjajnim animatorima za djecu, dok će zabavu nastaviti i u subotu 3.3, kada nam u goste dolaze popularni Maša i medo. Za sve kupce je pripremljena i posebna akcija za otvaranje koja traje do 8.3, a u kojoj se nalazi veliki broj popularnih brendova po odličnim cijenama. Povodom svečanosti otvaranja uručena je i donacija JU dječiji vrtić „Pčelica Maja“ iz Novog Grada u visini 1.500 KM, a direktor vrtića Milan Marinčić je tom prilikom iskazao zadovoljstvo zbog ovakve podrške najmlađim naraštajima lokalne zajednice.

    „Izuzetno nam je drago da smo u saradnji sa našim lokalnim partnerima otvorili ovako lijep i moderan centar, kojeg Novi Grad odavno zaslužuje. Otvaranje ovog centra svakako je značajno za lokalnu privredu i stanovništvo, zbog 50 novih radnih mjesta ali i zbog velike investicije i angažovanja domaćih izvođača. Novi Grad na ovaj način dobija novo najbolje iskustvo kupovine, gdje će kupci moći da biraju između velike ponude najprodavanijih brendova koje Fructa Trade - Kort marketi nude po odličnim cijenama, u lijepo opremljenom hipermarketu. Ovom prilikom se zahvaljujemo na podršci lokalnoj upravi a pozivam sve Novljane da nas posjete i sami dožive ovo novo mjesto najbolje kupovine“, izjavio je Dušan Reljić, direktor kompanije Fructa Trade – Kort marketi.

    Hiper Kort Novi Grad je 35. po redu market domaće kompanije Fructa Trade, koja je osnovana davne 1995. god u Derventi. Pored lanca Kort marketa, kompanija u svom sastavu ima i proizvodne pogone, iz kojih izlaze neki od najpoznatijih domaćih brendova kao što su: Tomico, RD Kafa, Fruktako, Tomesko, Lider, Topingo i Flora, a zapošljava preko 1.000 radnika. Lanac Kort marketa je raširen u skoro svim većim gradovima u zemlji, a odnedavno posluje i u susjednoj Srbiji.